Explorer of the Seas eerste cruiseschip nieuwe cruiseterminal Port Canaveral

explorer-of-the-seas
Explorer of the Seas

Het cruiseschip Explorer of the Seas was zaterdag het eerste cruiseschip dat aanlegde bij de nieuwe Cruise Terminal 1 in de haven van Port Canaveral, Florida. De ‘smart’ terminal bevindt zich aan de zuidzijde van de haven en omvat ongeveer 17.000 vierkante meter met o.a. een wachtruimte voor 1.000 reizigers, 60 check-in balies en een parkeergarage met 1.000 parkeerplekken. Het kan daarmee de grootste cruiseschepen ontvangen. Het heeft als streven om passagiers binnen 6 tot 8 minuten na het parkeren van hun auto aan boord van het cruiseschip te krijgen.

De bouw van de terminal heeft ongeveer 100 miljoen dollar gekost. Royal Caribbean International wordt de grootste gebruiker van de terminal, waarvandaan passagiers en bemanningsleden lopend de reeds aanwezige horecagelegenheden en winkels kunnen bereiken. Naast de Explorer of the Seas zullen ook de Quantum of the Seas, Enchantment of the Seas en Freedom of the Seas er regelmatig hun opwachting maken. Port Canaveral is e e n van de drukste cruisehavens ter wereld waar jaarlijks miljoenen cruisereizigers komen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.