10 cruiseschepen bij eindejaarsvuurwerk op Madeira

Ook dit jaar zullen rond Oud en Nieuw weer talrijke cruiseschepen zich verzamelen in de Baai van Funchal om getuige te zijn van het jaarlijkse eindejaarsvuurwerk op Madeira. Het spektakel, dat in 2006 een plekje kreeg in het Guinness World Record boek, zal worden bezocht door 10 cruiseschepen.

Naast de lokale MV Funchal (Portuscale Cruises) zullen ook de Marco Polo (Cruise & Maritime Voyages), Artania (Phoenix Reisen), Aurora (P&O Cruises), Thomson Majesty (Thomson Cruises), Boudicca (Fred Olsen Cruise Lines), AIDAstella, AIDAblu (AIDA Cruises), Mein Schiff 3 (TUI Cruises) en Saga Sapphire (Saga Cruises) van de partij zijn met in totaal 16.500 passagiers. Het vuurwerk heeft dit jaar als thema ‘Madeira and Diamond Light’ en verwijst naar de bijnaam van het eiland, ‘Pearl of the Atlantic’.

In 2013 waren 12 cruiseschepen aanwezig.

Een impressie van vorig jaar:

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!


Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.