CLIA maakt op 17 maart cijfers cruisemarkt 2014 bekend

Nieuw Amsterdam_EurodamCLIA (Cruise Lines International Association) Nederland heeft dinsdag laten weten dat op dinsdag 17 maart 2015 de resultaten bekend worden gemaakt van de marktontwikkeling in 2014. De cijfers van het afgelopen jaar worden gepresenteerd tijdens een persconferentie die tegelijkertijd plaatsvindt met de bekende internationale cruise beurs Seatrade in Miami.

Begin 2014 sprak de CLIA de verwachting uit dat dat in 2014 wereldwijd 21,7 miljoen mensen een cruise zouden gaan maken bij de 63 cruisemaatschappijen die zijn aangesloten bij de brancheorganisatie. Dat zou een stijging van 400.000 passagiers zijn in vergelijking met de cijfers van 2013 (21,3 miljoen). Ook CLIA Nederland gaf toen aan een een verdere groei te verwachten in het aantal Nederlanders dat een cruise zal maken. In 2013 waren dat er 114.000, een stijging van 4,2% ten opzichte van 2012. Men streeft ernaar dat in 2015 dat aantal is gestegen naar 160.000 Nederlandse passagiers.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!