National Director aangesteld voor CLIA Nederland

CLIA_130115_bestuur
V.l.n.r. Ralph de Klijn (RSSC), Marlies Grent, Danielle Felix (Costa Cruises), Erik Schuffel (MSC Cruises), Eelco Los (namens Crystal Cruises), Nico Bleichrodt (HAL)


CLIA (Cruise Lines International Association) Nederland, de belangenvereniging van cruiserederijen die op de Nederlandse markt actief zijn,  gaat de samenwerking met gespecialiseerde aanbieders van cruisevakanties intensiveren.  Diverse touroperators en reisspecialisten die zich in het bijzonder richten op cruise-vakanties zijn uitgenodigd om toe te treden als geassocieerd lid. Doel is om de cruisebranche in Nederland voor alle belanghebbenden verder te ontwikkelen en om cruisevakanties te blijven promoten op de Nederlandse markt met een zo breed mogelijk draagvlak.

Dit werd bekend gemaakt op een netwerk bijeenkomst die dinsdag werd gehouden op de vakantiebeurs in Utrecht, waar zowel CLIA leden (de cruiserederijen) als de genodigde reisaanbieders bijeen kwamen.  Inmiddels hebben de eerste cruise specialisten zich aangemeld als geassocieerd lid. Het bestuur verwacht nog meer aanmeldingen na de bijeenkomst van vandaag, waar geïnteresseerden een nadere toelichting kregen op de toekomst plannen van CLIA Nederland. Tijdens deze bijenkomst werd ook bekendgemaakt dat Marlies Grent is aangesteld als National Director voor CLIA Nederland. Deze rol past in de nieuwe structuur om de Cruise Lines International Association verder te professionaliseren.

Grent is al sinds de oprichting van CLIA Nederland in 2009 (voorheen Dutch Cruise Council) actief als secretaris, waarbij zij operationeel verantwoordelijk is voor talrijke activiteiten voor reisagenten, pers en consumenten.  “Met deze aanstelling gaan we een volgende fase in, waarmee CLIA Nederland een gelijke organisatiestructuur krijgt, zoals in overige landen waar CLIA actief is.  Mede dankzij haar enthousiasme, toewijding en geleverde prestaties voor CLIA Nederland gedurende de afgelopen jaren, was de verkiezing door het bestuur unaniem“, aldus de nieuwe voorzitter van het bestuur, Erik Schuffel.

“Door de blijvende groei van cruises in Nederland, werd ook in Nederland de behoefte aan een coördinator sterker. In mijn nieuwe rol zal ik, in overleg met het bestuur, verder invulling kunnen gaan geven aan de strategie. Verder zie ik het als een uitdaging om de ontwikkeling van de cruisemarkt in Nederland vanuit deze nieuwe rol verder te stimuleren en kijk ik ernaar uit om met de leden, de internationale organisatie, media en overige belanghebbenden samen te werken”, aldus Marlies Grent.

Erik Schuffel heeft het voorzitterschap recentelijk overgenomen van Nico Bleichrodt, die zich in de afgelopen jaren enorm heeft ingezet om cruisevakanties te promoten. Nico Bleichrodt blijft in het bestuur als vice-voorzitter, dat daarnaast bestaat uit penningmeester Eelco Los (namens Crystal Cruises), secretaris Kay Sion (AIDA Cruises) en bestuursleden Danielle Felix (Costa Cruises) en Ralph de Klijn (Regent Seven Seas Cruises).

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!