Cruisereiziger
Veiligheid

ARCADIS onderzoekt veiligheid op cruiseschepen en havens

arcadisVolgens een persbericht van Arcadis gaat het Nederlandse bedrijf in opdracht van de Europese Commissie samen met MSS Maritime Security Solutions (MSS) onderzoek doen naar de beveiliging van cruiseschepen en havens. Het consortium is na een openbare aanbesteding geselecteerd uit een groep van achttien gerenommeerde internationale adviesorganisaties.

Het wereldwijde onderzoek behelst diverse havens in onder andere Europa en het Caraïbisch gebied. Verder worden cruise ship ‘terminals’ en individuele cruise schepen onder de loep genomen. Het onderzoek richt zich op geografische verschillen, de beveiliging in havens en de beveiliging van de cruise schepen zelf.Het MSS ARCADIS consortium onderzoekt minimaal twintig havens en vier cruisemaatschappijen. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan de onderzoeksmethode en het krijgen van een goede afspiegeling van cases. Daarom zullen zowel grote als kleine havens worden onderzocht.

In de selectie van de te onderzoeken cruiseschepen wordt onderscheid gemaakt in de categorieën afmetingen en comfort.,,Schepen kunnen duizenden passagiers herbergen en ze worden steeds groter’’, aldus algemeen directeur Gert Kroon van ARCADIS. ,,Zeker in de huidige tijd is het belangrijk om de beveiliging goed geregeld  te hebben. Ons plan van aanpak richt zich op de toegangscontrole en kenmerkt zich door een out-of-the-box methode en efficiënte aanpak”

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)