Cruisereiziger
KielleggingMuntceremonie

Kiel gelegd van Seven Seas Explorer in Genua

Woensdagochtend is op de scheepswerf van Fincantieri in Genua tijdens een speciale ceremonie de kiel gelegd van het nieuwste cruiseschip van Regent Seven Seas Cruises, Seven Seas Explorer. Het plaatsen van het eerste blok is een belangrijke mijlpaal in de bouw van het meest luxueuze schip ooit, dat op 20 juli 2016 haar ‘maiden voyage’ zal hebben. De traditionele munten werden in stijl op de locatie gebracht door een Rolls Royce Phantom.

Vervolgens werden de munten door een butler op een fluwelen rood kussentje aangeboden aan een delegatie van de rederij waaronder Jason Montague (president en COO) die ervoor zorgden dat de munten in de kiel werden gelast, voordat het blok in het droogdok werd geplaatst. Het ging om een zeldzame Amerikaanse zilveren munt uit 1921 die symbool staat voor een veilige vaart van het schip, een zilveren Italiaanse lire uit 1959, het jaar van de oprichting van de Fincantieri-werf en een herdenkingsmunt die speciaal voor deze gelegenheid is geslagen.

‘Met de daadwerkelijke start van de bouw hebben we een grote stap gezet in het realiseren van onze visie, om onze gasten een schip te bieden dat wordt gezien als het meest luxeuze schip ooit gebouwd. Elke centimeter van de Seven Seas Explorer zal elegantie en grandeur uitstralen en dat omvat alle aspecten van het schip, van de royale suites tot de gastronomische restaurants en de trendy openbare ruimte. We hebben er zelfs voor gezorgd dat de munten voor de kiel een gevoel van luxe uitstralen’, aldus Montague.

 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!