Cruiseschip Boudicca gehavend door kleine brand in machinekamer

Boudicca @ Fred. Olsen Cruise Lines
Boudicca @ Fred. Olsen Cruise Lines

Het cruiseschip Boudicca (28.ooo ton, 1975) van Fred. Olsen Cruise Lines heeft afgelopen weekend schade opgelopen door een kleine brand. In de nacht van zaterdag op zondag voer het schip langs de kust van Casablanca, Marokko, toen een kleine brand uitbrak in de machinekamer. Volgens een verklaring van de cruisemaatschappij zijn geen van de 784 gasten en 356 personeelsleden gewond geraakt. De brand kon geblust worden door personeel. Het schip is daarna op gematigde snelheid door gevaren naar de Canarische Eilanden. De services aan boord kunnen volledig doorgaan.

De Boudicca is op een 19- daagse cruise “Kaapverdië en de Canarische Eilanden” dat op 20 januari vertrok uit Southampton. De volgende geplande stop zou vandaag, maandag, op Lanzarote plaatsvinden, maar gaat niet door.  Naar verwachting van de rederij komt het schip op dinsdagavond aan op Tenerife. Ze blijft daar twee dagen zodat er reparaties uitgevoerd kunnen worden aan de twee hoofdmotoren en kabels. Gasten aan boord horen dan hoe de cruise verder zal verlopen, al dan niet met gewijzigde bestemmingen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.