Kapitein Costa Concordia hoort 26 jaar tegen zich eisen

costa concordia
Costa Concordia bij het eiland Giglio (vóór wegslepen)

Kapitein Francesco Schettino hoorde vandaag in de rechtszaal 26 jaar tegen zich eisen. Hij veroorzaakte als kapitein van de Costa Concordia drie jaar geleden de ramp van het schip bij het eiland Giglio waarbij 32 mensen het leven lieten. De kapitein wordt doodslag en nalatigheid ten laste gelegd. Hij verliet het kapseizende schip voordat alle opvarenden van boord waren. De openbaar aanklager acht hem eindverantwoordelijk voor de ramp.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.