Cruisereiziger
OngevalOverig cruisenieuws

Kapitein Costa Concordia hoort 26 jaar tegen zich eisen

costa concordia
Costa Concordia bij het eiland Giglio (vóór wegslepen)

Kapitein Francesco Schettino hoorde vandaag in de rechtszaal 26 jaar tegen zich eisen. Hij veroorzaakte als kapitein van de Costa Concordia drie jaar geleden de ramp van het schip bij het eiland Giglio waarbij 32 mensen het leven lieten. De kapitein wordt doodslag en nalatigheid ten laste gelegd. Hij verliet het kapseizende schip voordat alle opvarenden van boord waren. De openbaar aanklager acht hem eindverantwoordelijk voor de ramp.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)