Cruisereiziger
OngevalReddingsoperatieVeiligheid

Piloot uit zee gered na noodsituatie door MS Veendam

Veendam reddingsteam @Holland America Line
Veendam reddingsteam met als 4e van links de piloot Louis Morton, daarnaast kapitein Eric van der Wal @Holland America Line

Zondag heeft het personeel van het MS Veendam een piloot uit het water gered. De Veendam kreeg een verzoek van de Amerikaanse Kustwacht om piloot Louis Morton uit het water te redden. Hij was in het water beland nadat zijn eenmotorige propellorvliegtuig mechanische problemen kreeg. Voordat het vliegtuigje zonk, zag hij kans om op een reddingsvlot te klimmen. Daarna redde personeel van het MS Veendam hem met een tender.

Het MS Veendam is momenteel onderweg op een 18-cruise “Circle Hawaii” dat  op 20 januari vertrok. Het schip was onderweg naar Lahaina op Hawaii. De piloot werd op 225 nautische mijlen gered van de kust van Mauii, Hawaii.

“Felicitaties voor het team van het MS Veendam voor het te hulp schieten van de piloot en de samenwerking met de kustwacht voor deze succesvolle reddingsoperatie,” zegt Orlando Ashford, directeur van de  Holland America Line. “Januari was een maand waarin we konden deelnemen aan verschillende reddingsoperaties over de gehele wereld. We zijn vereerd dat we kunnen assisteren waar dit nodig is.”

De piloot voer mee naar Lahaina waar hij maandag van het schip ging.

Voor een video van de noodsituatie en redding: Holland America Blog

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger