Cruiseschip Boudicca gehavend door kleine brand in machinekamer

Boudicca @ Fred. Olsen Cruise Lines
Boudicca @ Fred. Olsen Cruise Lines

Het cruiseschip Boudicca (28.ooo ton, 1975) van Fred. Olsen Cruise Lines heeft afgelopen weekend schade opgelopen door een kleine brand. In de nacht van zaterdag op zondag voer het schip langs de kust van Casablanca, Marokko, toen een kleine brand uitbrak in de machinekamer. Volgens een verklaring van de cruisemaatschappij zijn geen van de 784 gasten en 356 personeelsleden gewond geraakt. De brand kon geblust worden door personeel. Het schip is daarna op gematigde snelheid door gevaren naar de Canarische Eilanden. De services aan boord kunnen volledig doorgaan.

De Boudicca is op een 19- daagse cruise “Kaapverdië en de Canarische Eilanden” dat op 20 januari vertrok uit Southampton. De volgende geplande stop zou vandaag, maandag, op Lanzarote plaatsvinden, maar gaat niet door.  Naar verwachting van de rederij komt het schip op dinsdagavond aan op Tenerife. Ze blijft daar twee dagen zodat er reparaties uitgevoerd kunnen worden aan de twee hoofdmotoren en kabels. Gasten aan boord horen dan hoe de cruise verder zal verlopen, al dan niet met gewijzigde bestemmingen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)