Eerste stuk staal gesneden voor ‘Oasis 4’

Foto @ Royal CaribbeanDinsdag is het eerste stuk staal gesneden voor het vierde cruiseschip van Royal Caribbean International in de Oasis-klasse. Het betekent de officiele start van de bouw op de scheepswerf van STX France in Saint-Nazaire (Frankrijk), waar ook het derde cruiseschip uit de Oasis-klasse op dit moment wordt gebouwd.

De schepen zullen voor een groot gedeelte vergelijkbaar zijn met de succesvolle Oasis of the Seas en Allure of the Seas die respectievelijk in 2009 en 2010 in de vaart kwamen voor de Amerikaanse rederij. Oplevering van de ‘Oasis 4’ staat gepland in 2018 en ‘Oasis 3’ in 2016. Details over beide cruiseschepen (225.000 brutoton, capaciteit 5.400) worden de komende maanden bekendgemaakt.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​