Cruise Grandeur of the Seas ingekort door medische situatie

Grandeur of the Seas
Grandeur of the Seas

Het cruiseschip Grandeur of the Seas van Royal Caribbean International is maandag een dag eerder dan gepland teruggekeerd in Baltimore van een 10-daagse cruise naar de Caribbean. Een medische noodsituatie was hiervan de oorzaak. Vanwege de slechte weersomstandigheden kon de passagier niet op zee van het schip worden gehaald. Bij aankomst werd de patient direct naar een ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling.

Los van deze situatie waarde er op het schip ook het norovirus rond, waar 193 passagiers en 9 bemanningsleden last van hadden, volgens het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention. Allen werden aan boord succesvol behandeld door de medische staf. Na het ontschepen werd zowel de Grandeur of the Seas als de cruiseterminal grondig schoongemaakt. Het was al de tweede grote schoonmaakbeurt vanwege het virus in 2 weken.

De passagiers van de ingekorte cruise ontvingen een boordtegoed, omdat een stop werd overgeslagen, en een tegoedbon voor een toekomstige cruise voor de prijs van 1 dag. Cruisereizigers voor de volgende cruise hadden de mogelijkheid om hun cruise zonder bijkomende kosten uit te stellen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!