CLIA verwacht 23 miljoen cruisereizigers in 2015

De CLIA (Cruise Lines International Assocation) verwacht dat in 2015 wereldwijd 23 miljoen reizigers een cruise gaan maken. Dit zou een stijging van 4% betekenen ten opzichte van 2014.  Van de 23 miljoen passagiers verwacht CLIA dat maar liefst 62% terugkerende cruisers zijn ofwel cruisereizigers die al een keer eerder een cruisevakantie hebben geboekt.

CLIA ziet een trend richting Aziatische cruises. Maar liefst 52 schepen bieden dit jaar 1065 Aziatische routes aan voor in totaal 2,17 miljoen passagiers. Het Caribisch gebied blijft echter met kop en schouders (35,5% bedden) boven andere bestemmingen uitsteken. Daarna is de Middellandse Zee (19,5% bedden) het meest populair, gevolgd door Europa (10,6%) Azië en Australië/Nieuw Zeeland/Pacific (elk 6%). Alaska (4,5%) en Zuid-Amerika (2,9%) sluiten de gelederen. Cruisemaatschappijen bieden dit jaar bijna 1000 havens aan, waarvan vele nieuwe op exotische Aziatische bestemmingen. Ook worden 22 nieuwe zeecruise-, riviercruise- en andere cruiseschepen verwacht. Zij zijn samen een investering waard van meer dan 4 miljard dollar.  Trends zijn:

  • Reizigers zijn vooral op zoek naar unieke ervaringen en willen daarbij graag in contact blijven met het thuisfront.
  • Daarnaast cruisen steeds vaker groepen, families en zakenlieden.
  • De CLIA ziet een groei naar bestemmingen die culinair interessant zijn.
  • Cruisepassagiers boeken (7 van de 10) voornamelijk bij reisagenten.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.