Grand Dutch Cafe en Frans restaurant Sel de Mer op ms Koningsdam

Holland America Line heeft op het ms Koningsdam een primeur: het eerste Grand Dutch Cafe in de vloot. Het Grand Cafe bevindt zich op dek 3 rondom het Atrium en is een ode aan de Hollandse ‘roots’ van de cruisemaatschappij. De typerende Nederlandse trapgevels van de grachtenpanden komen terug in het decor, evenals het kenmerkende Nederlandse blauwe en witte kleuren wat doet denken aan Delfts Blauw.

In het cafe worden typisch Nederlandse gerechten geserveerd zoals poffertjes. Met het Nederlandse merk Heineken is een samenwerking aangegaan, zodat er Heineken uit de tap komt.

Op het MS Koningsdam zijn daarnaast nieuwe eetgelegenheden te vinden en vernieuwde restaurants. In totaal zullen er vijf specialiteitenrestaurants gepresenteerd worden.

“Koningsdam geeft ons de kans om onze culinaire creativiteit te laten zien in gloednieuwe restaurants, in fantastische nieuwe culinaire ideeën en het vernieuwen van de al zo succesvolle formules.” zegt Orlando Ashford, directeur van de Holland America Line.

Culinary Arts Center

Zo wordt het Culinary Arts Center uitgebreid met een restaurant en een vergrote chefs keuken voor demonstraties. Ook is er meer plek voor kooklessen waar deelnemers de beschikking krijgen over een eigen keukenwerkplek. De workshops richten zich op kinderen, tieners en volwassenen met bijvoorbeeld regionale ingrediënten. ‘s Avonds verandert het Culinary Arts Center in een Dinner at the Culinary Arts Center waarbij koks live koken en de verse gerechten daarna direct gepresenteerd worden voor het diner.

Lido Market

lido market ms koningsdamHet Lido buffetrestaurant zal onder de naam Lido Market een nieuw concept tonen. Er zijn meer gethematiseerde buffetstations en een interactieve culinaire route. Het restaurant is opnieuw ingericht en doet aan, zoals de naam het al zegt, als op je op een markt loopt. De buffetten bieden:

  • Breadboard: Brood station met lekkernijen en sandwiches
  • Wild Harvest: Salades, fruit en gezonde opties.
  • Homestead: roerei en eiergerechten net zoals thuis en klassieke gerechten voor lunch en diner zoals geroosterde kip
  • Distant Lands: smaken van de gehele wereld en regionale gerechten waar het schip op dat moment zich bevindt.
  • Sweet Spot: de plek voor heerlijke desserts en zoete lekkernijen

Pinnacle Grill en Sel de Mer

sel de mer ms KoningsdamHet succesvolle Pinnacle Grill (met toeslag) wordt aangevuld met een nieuwe Franse vis brasserie Sel de Mer (met toeslag) Het restaurant biedt een klassieke selectie van Franse vis en schaaldieren met een modern tintje. Van verse oesters tot fruits de mer, coquilles en bouillabaisse. Gasten mogen hun eigen verse vis uitkiezen die op ijs in het midden van het restaurant tentoongesteld zijn.

Tamarind en Canaletto

Het succesvolle Aziatische restaurant Tamarind (ook aan boord van het MS Eurodam en MS Nieuw Amsterdam, met toeslag) is ook op het MS Koningsdam op het bovenste dek terug te vinden. Daarnaast biedt Tamarind een kleine sushibar voor zeven gasten voor lunch of diner.

Het Italiaanse Canaletto (met toeslag) blijft een diner aanbieden waarbij het delen van de gerechten met elkaar, centraal staat.

Boek je MS Koningsdam cruise bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!