Cruisereiziger
Bouw

Meyer Werft begint met bouw cruiseschip voor Aziatische Star Cruises

Foto @ Star Cruises
Foto @ Star Cruises

Met het snijden van de eerste staalplaat is maandag op de scheepswerf van Meyer Werft in Papenburg de bouw van start gegaan van een nieuw cruiseschip voor de Aziatische rederij Star Cruises. De president van Star Cruises, Tan Sri Lim, drukte op de knop van de computergestuurde snijmachine, waardoor de verwerking van de eerste plaat voor het schip in gang werd gezet.

De eerste van twee nieuwbouwschepen wordt volgens planning in de herst van 2016 opgeleverd. Het zusterschip volgt precies een jaar later. Het 21-dekken tellende nieuwe cruiseschip voor Star Cruises (151.000 brutoton) biedt ruimte aan 4.500 passagiers, is 335 meter lang, 39,7 meter breed en kan een snelheid bereiken van meer dan 23 knopen. Het wordt volledig ontworpen voor de Aziatische markt die zich razendsnel ontwikkelt.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!