Cruisereiziger
Uitdokken

Uitdokken Anthem of the Seas op 21 februari 2015

Foto @ Royal Caribbean

Op zaterdag 21 februari 2015 zal het cruiseschip Anthem of the Seas (168.600 brutoton) bouwdok II van de Meyer Werft in Papenburg verlaten. Dat heeft de Duitse scheepsbouwer vrijdag bekendgemaakt. Het uitdokken begint om 07:00 uur ‘s ochtends. Het nieuwe cruiseschip van Royal Caribbean (347,75 meter lang en 41,4 meter breed) zal daarna worden afgemeerd bij de afbouwpier van de werf. Na het plaatsen van de schoorsteen zal afhankelijk van de weersomstandigheden ook de North Star worden bevestigd. Een dag later zal de Anthem of the Seas draaien en vinden er testen plaats aan de propellers en stabilisatoren. De Eemstocht van het schip staat medio maart 2015 gepland. Tot die tijd zullen er nog diverse testen worden uitgevoerd op de apparatuur aan boord.

Om het aanleggen van de Anthem of the Seas aan de pier mogelijk te maken dient eerst een drijvend blokdeel van de Norwegian Escape daarvandaan te worden verplaatst. Verder zal een tweede drijvend blokdeel dat momenteel vóór de Anthem of the Seas in de bouwhal ligt, moeten worden uitgedokt. Na het uitdokken van de Anthem of the Seas zullen beiden delen weer voor de verdere bouw het dok ingaan.

 

Boek de Anthem of the Seas bij:

CruiseOnline Cruisereizen Sunweb TUI Captain Cruise

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger