Anthem of the Seas met vertraging uitgedokt in Papenburg

Uitdokken Anthem 19_46Uren later dan gepland heeft de Anthem of the Seas (330 meter lang en 41 meter breed) zaterdagavond het bouwdok II van de Meyer Werft in Papenburg verlaten. Twee sleepboten trokken, onder toeziend oog van de toekomstige kapitein Claus Andersen, het nieuwe cruiseschip van Royal Caribbean International centimer voor centimer uit de hal van de Duitse scheepsbouwer. Om ruimte te maken voor de Anthem of the Seas was aan het begin van de avond al een drijvend deel van de Norwegian Escape uitgedokt. Honderden cruiseliefhebbers en media trotseerden de regen om het spektakel te zien.

Na het uitdokken van de Anthem of the Seas zal deze aan de pier aanmeren, waarna de schoorsteen met behulp van twee kranen wordt geplaatst. De eerste tests staan gepland in de nacht van zaterdag op zondag. Zondagochtend moet vervolgens de North Star worden geïnstalleerd.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​