Nieuwe haven voor Carnival Corporation op Dominicaanse Republiek

VCarnival Corporation Amber Cove 2anaf oktober 2015 stopt een groot aantal schepen van de Carnival Corporation in de nieuwe haven Amber Cove op de Dominicaanse Republiek. Schepen van AIDA Cruises, Carnival Cruise Lines, Costa Cruises, Cunard, Holland America Line en P&O Cruises meren aan op deze Caribische bestemming.

Carnival heeft 85 miljoen dollar geïnvesteerd in deze bestemming die sinds de jaren 80 niet meer vaak is bezocht. De haven ligt redelijk dicht bij Grand Turk en ligt strategisch voor toekomstige routes naar Cuba. De nieuwe haven bestaat uit een dok met 2 ligplaatsen. In totaal verwacht Carnival het eerste jaar meer dan 250.000 cruisepassagiers en wordt er aan 430 mensen werkgelegenheid geboden.

Carnival Corporation Amber Cove PortHet eerste bezoek aan Amber Cove is van de Carnival Victory op 6 oktober 2015. Daarna volgen de Queen Mary 2 (22 november), Azura (P&O Cruises) op 5 december, AIDAvita op 11 december, Costa Deliziosa op 31 december en Holland America Line’s Nieuw Amsterdam op 19 januari 2016.  Daarna volgen nog vele andere, 57 stops door in totaal 13 schepen in de periode tot april 2016. Ruim 155.000 cruisereizigers maken dan kennis met Amber Cove.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.