Seabourn onthult Europees cruiseprogramma 2016

Seabourn Sojourn at SeaSeabourn heeft haar aanbod voor het cruiseseizoen 2016 in Europa bekendgemaakt: meer dan 60 cruises en 100 bestemmingen aan boord van haar drie intieme, bekroonde schepen, Seabourn Odyssey, Seabourn Sojourn en Seabourn Quest. De cruises van 7 tot 22 dagen doen tal van mooie bestemmingen aan en bezoeken de kustlijn van de Franse, Spaanse en Italiaanse Rivièra, de schilderachtige Griekse eilanden en indrukwekkende Noorse fjorden.

Seabourn Quest start zijn Europese seizoen in het westen van de Middellandse Zee en zet daarna koers naar Noord-Europa. Tijdens een reeks van 7- tot 14-daagse zomercruises verkent het schip de majestueuze Noorse fjorden, de Baltische Zee en Sint-Petersburg. Hoogtepunten zijn onder meer een nieuwe 12-daagse rondreis van Kopenhagen naar Dover in juli, waarbij het schip langs de adembenemende fjorden vaart, alsook een 16-daagse rondreis in augustus vanuit Dover naar enkele buitengewone Schotse en Ierse bestemmingen zoals Greenock (Glasgow/Edinburgh), Liverpool, Dublin en Cobh (Cork), met een overnachting in Belfast. Het schip rondt zijn Europese seizoen af met een 22-daagse oversteek van Dover naar Montreal, waarbij het aanlegt op prachtige bestemmingen in Ierland, Schotland, IJsland, Groenland en Canada.

Seabourn Sojourn keert terug naar het westen van het Middellandse Zeegebied met een aantrekkelijke mix van 7-, 10- en 11-daagse cruises tussen Rome en Barcelona. Het schip zet koers naar typische mediterrane steden en havens langs de Spaanse en Franse Rivièra, de spectaculaire Amalfikust in Italië en charmante en idyllische eilanden zoals Sicilië, Malta, Corsica en Sardinië.

Seabourn Odyssey doorkruist het oostelijke deel van de Middellandse Zee tijdens een aantal zevendaagse cruises vanuit Athene, Istanbul en Venetië. Tijdens deze cruises, welke te combineren zijn tot cruises van twee of drie weken, worden Griekse eilanden, historische steden in Turkije en pittoreske havens aan de Dalmatische kust aangedaan. Nieuw is de 12-daagse cruise “Marokkaanse parels & Canarische Eilanden” van Barcelona naar Lissabon half november. Op het programma staat een bezoek aan Casablanca, de stijlvolle, moderne hoofdstad van Marokko, de badstad Arrecife en Tenerife (Canarische Eilanden).

Het Europese programma van Seabourn voor het seizoen 2016 maakt daarnaast stops in een aantal havens die Unesco-werelderfgoed herbergen. De passagiers kunnen tijdens optionele werelderfgoed-excursies historische sites bezoeken of deelnemen aan speciale ontdekkingsexcursies met een exclusief programma, ontwikkeld in samenwerking met managers van Unesco-werelderfgoedsites en toeristische experts.

Tijdens het Europese seizoen genieten gasten van unieke ervaringen die alleen bij Seabourn te vinden zijn. Zo bieden de drie schepen in verschillende havens in de Middellandse Zee en Noord-Europa de populaire excursie “Shopping with the Chef” aan, waarbij een selecte groep gasten de chef-kok vergezellen op lokale markten om meer te weten te komen over de lokale producten en om met eigen ogen te zien hoe de meest verse ingrediënten worden geselecteerd voor het diner. Op Seabourn Sojourn en Seabourn Odyssey kunnen gasten een “Marina Day” beleven: gratis watersporten vanuit het opengevouwen watersportplatform van het schip in een schilderachtige haven in de Middellandse Zee. Seabourn Odyssey gaat meestal voor anker in het Turkse Kusadasi, waar gasten een gratis “Evening at Ephesus” beleven, een klassiek privéconcert in de eeuwenoude ruïnes onder een sterrenhemel.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!