Viking River Cruises breidt uit naar Amerikaanse Mississippi

Doop Viking schepen 2013
Doop Viking schepen 2013

Viking River Cruises gaat uitbreiden van riviercruises in Europa, Rusland en China naar Amerika. De zeer succesvolle riviercruisemaatschappij gaat twee schepen op de Mississippi positioneren in 2017. De twee nieuwe schepen zullen vanuit thuisbasis New Orleans verschillende cruises maken. De rederij wil  uiteindelijk binnen drie jaar zes schepen op de Amerikaanse rivier hebben varen. Momenteel varen twee concurrenten van Viking op de rivier; de American Queen Steamboat Company (American Queen – 436 passagiers) en American Cruise Lines met twee schepen, namelijk de Queen of Mississippi (150 passagiers) en binnenkort de American Eagle.

De riviercruiseschepen van Viking worden groter dan de huidige riviercruiseschepen. De twee nieuwe schepen die gebouwd worden in Amerika kunnen maximaal 300 passagiers meenemen. De routes gaan onder andere langs de steden St. James, Baton Rouge, (Louisiana), Memphis (Tennessee) en St Louis of St. Paul (Minnesota) afhankelijk van het seizoen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.