Cruisereiziger
AanmerenBestemmingenRiviercruisen

Viking River Cruises breidt uit naar Amerikaanse Mississippi

Doop Viking schepen 2013
Doop Viking schepen 2013

Viking River Cruises gaat uitbreiden van riviercruises in Europa, Rusland en China naar Amerika. De zeer succesvolle riviercruisemaatschappij gaat twee schepen op de Mississippi positioneren in 2017. De twee nieuwe schepen zullen vanuit thuisbasis New Orleans verschillende cruises maken. De rederij wil  uiteindelijk binnen drie jaar zes schepen op de Amerikaanse rivier hebben varen. Momenteel varen twee concurrenten van Viking op de rivier; de American Queen Steamboat Company (American Queen – 436 passagiers) en American Cruise Lines met twee schepen, namelijk de Queen of Mississippi (150 passagiers) en binnenkort de American Eagle.

De riviercruiseschepen van Viking worden groter dan de huidige riviercruiseschepen. De twee nieuwe schepen die gebouwd worden in Amerika kunnen maximaal 300 passagiers meenemen. De routes gaan onder andere langs de steden St. James, Baton Rouge, (Louisiana), Memphis (Tennessee) en St Louis of St. Paul (Minnesota) afhankelijk van het seizoen. 

Wil je echt alles weten over een riviercruise? Ga dan naar Riviercruisereiziger.nl Daar vind je meer informatie over routes, riviercruiseschepen en bestemmingen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)