Video: Britannia arriveert in thuishaven Southampton

Onder grote belangstelling van publiek en media is het nieuwe cruiseschip van P&O Cruises, de Britannia, vrijdag gearriveerd in haar thuishaven Southampton. Een week eerder was het uit Italië, waar het schip op de Monfalcone werf van Fincantieri is gebouwd, vertrokken met een tussenstop in Gibraltar. Badend in het zonlicht werd het grootste cruiseschip dat ooit is gebouwd voor de Britse markt onthaald door schepen met waterkanonnen, parachutisten en een muziekband op de kade. De komende week staan er tal van festiviteiten gepland om de inauguratie te vieren. Volgende week dinsdag is het hoogtepunt met de doop door koningin Elizabeth II. Op 14 maart vertrekt het vervolgens voor een ‘maiden voyage’ van twee weken naar de Middellandse Zee.

 

 

Nieuwsgierig geworden naar de Britannia? Ze is boekbaar bij:
Captain Cruise

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!