Video: Tewaterlating Koningsdam op scheepswerf Fincantieri

Op donderdag 26 februari 2015 heeft op de scheepswerf Marghera van Fincantieri nabij Venetië de tewaterlating plaatsgevonden van de Koningsdam (99.500 brutoton). Bij de officiële ceremonie werd o.a. een fles champagne tegen de boeg geslagen. Ruim een jaar (februari 2014) geleden werd op dezelfde locatie het eerste stuk staal van het eerste schip (2.650 passagiers) uit de Pinnacle Klasse gesneden. In augustus 2014 werd het eerste blok gelegd.

Zie onderstaande video voor beelden van de tewaterlating van de Koningsdam.

 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

One thought on “Video: Tewaterlating Koningsdam op scheepswerf Fincantieri

  • 6 maart 2015 om 17:44
    Permalink

    Wat is het elke keer toch weer een geweldig gezicht om dit mee te maken!
    En dat vanuit de ,,luie”stoel. een machtig moment.

Reacties zijn gesloten.