Video: Tewaterlating Koningsdam op scheepswerf Fincantieri

Op donderdag 26 februari 2015 heeft op de scheepswerf Marghera van Fincantieri nabij Venetië de tewaterlating plaatsgevonden van de Koningsdam (99.500 brutoton). Bij de officiële ceremonie werd o.a. een fles champagne tegen de boeg geslagen. Ruim een jaar (februari 2014) geleden werd op dezelfde locatie het eerste stuk staal van het eerste schip (2.650 passagiers) uit de Pinnacle Klasse gesneden. In augustus 2014 werd het eerste blok gelegd.

Zie onderstaande video voor beelden van de tewaterlating van de Koningsdam.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Eén gedachte over “Video: Tewaterlating Koningsdam op scheepswerf Fincantieri

  • 6 maart 2015 om 17:44
    Permalink

    Wat is het elke keer toch weer een geweldig gezicht om dit mee te maken!
    En dat vanuit de ,,luie”stoel. een machtig moment.

Reacties zijn gesloten.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​