Cruisereiziger
EemstochtNieuwe cruiseschepen

[Update] Eemstocht van Anthem of the Seas op dinsdag 10 maart 2015

Anthem010jhoutman
Anthem of the Seas @J. Houtman

De Duitse scheepsbouwer Meyer Werft heeft maandag bekendgemaakt dat, op basis van de laatste weersvoorspellingen, de Eemstocht van de Anthem of the Seas een dag eerder dan gepland zal plaatsvinden. Op dinsdagmiddag 10 maart 2015 (ipv woensdagochtend 11 maart 2015) wordt het schip vanuit Papenburg naar Eemshaven in Nederland gesleept. De aankomst in Eemshaven staat gepland voor de woensdagochtend (06:30 uur). Daarna is er bevoorrading noodzakelijk van proviand, brandstof en drinkwater. Er volgen vervolgens korte zeetesten in de Noordzee.

De tocht van het schip wordt als vanouds uitgevoerd met een omgekeerd schip, dat wil zeggen dat de achterkant van het schip vooraan ligt. De Anthem is op deze manier veel beter te manoeuvreren door de twee sleepboten. Het Duitse loodsenbroederschap heeft de tocht voorbereid in een simulator bij de Universiteit van Wageningen.

De huidige planning voor dinsdag 10 en woensdag 11 maart 2015 is:

Dinsdag 10 maart 2015:

Ca. 14.30 uur Trossen los bij de Meyer Werft (te volgen op webcam www.meyerwerft.de)
Ca. 18:30 uur Friesenbrug (Weener)
Ca. 21:00 uur Jann-Berghaus-brug (Leer)
Ca. 23.30 uur Aankomst Ems sperrwerk (Gandersum)

Woensdag 11 maart 2015:

Ca. 03:00 uur Passage Ems sperrwerk
Ca. 04:30 uur Emden
Ca. 06:30 uur Aankomst Eemshaven

Op de webcam van de Meyer Werft is het begin van de tocht te volgen. De regionale Duitse televisiezender NDR brengt daarnaast een live-stream.

Alle planningen en tijden zijn onder voorbehoud van getijden en weer!

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)