Livestream doop cruiseschip Britannia dinsdag in Southampton

Dinsdag vindt bij de Ocean Terminal in Southampton de doop plaats van het cruiseschip Britannia van P&O Cruises. Koningin Elizabeth II zal tijdens de ceremonie fungeren als doopmoeder van het grootste schip ooit gebouwd voor de Britse markt. Ze zal daarbij vergezeld worden door haar man Prins Philip hertog van Edinburgh. Verder zullen onder de 1.500 aanwezigen een groot aantal bekende Britten van de partij zijn waaronder diverse hoogwaardigheidsbekleders, politici en entertainment sterren.

Het evenement duurt ongeveer een uur en zal worden gepresenteerd door de cabaretier Rob Brydon. Er zullen diverse optredens plaatsvinden van o.a. ‘The Band of Her Majesty’s Royal Marines Portsmouth’ en de ‘Pipers of the 1st Battalion Irish Guards’. Alle maritieme tradities rond de doop van een schip zoals de zegening zullen daarnaast aan bod komen. Hoogtepunt zal het stukslaan van een grote fles champagne tegen de boeg zijn. Het zal de start zijn van diverse inaugurele activiteiten zowel aan boord als op de kade.

De doopceremonie is dinsdagmiddag vanaf 12:30 uur (Nederlandse tijd) online te volgen via onderstaande livestream.

Nieuwsgierig geworden naar de Britannia? Ze is boekbaar bij:
Captain Cruise

 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!