Cruisereiziger
RenovatieReparaties & Werfbezoek

Verlenging MSC Sinfonia nadert haar voltooiing

MSC1519736_MEDDe vernieuwing en verlenging van het tweede cruiseschip van MSC Cruises in het Renaissance programma, de MSC Sinfonia, nadert haar voltooiing. Op 12 januari arriveerde de MSC Sinfonia bij de Fincantieri werf in Palermo voor het ondergaan van dezelfde veranderingen als de MSC Armonia vorig jaar. De belangrijkste aanpassing is de verlenging van het schip met 24 meter door het plaatsen van een nieuwe sectie met bijna 200 extra hutten. Na bijna 2 maanden verliet de MSC Sinfonia maandag het droogdok. Woensdag vertrok het uit de haven van Palermo voor haar eerste zeetesten van 48 uur in de Tyrreense Zee.

Op 27 maart 2015 vaart de MSC Sinfonia uit voor de eerste 5-daagse cruise van en naar Genua richting Marseille, Barcelona, en Ajaccio. Na een aantal Spanje en Canarische Eilanden cruises vertrekt het schip richting Noord-Duitsland om in het zomerseizoen vanuit Warnemünde cruises te maken richting Noorwegen en de Oostzee.

Ondertussen wordt in Palermo ook al de komst voorbereid van de MSC Opera die dezelfde wijzigingen zal ondergaan van 2 mei tot en met 4 juli 2015. Het vierde en laatste cruiseschip dat onder handen wordt genomen is de MSC Lirica van 31 augustus tot en met 9 november 2015.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!