Cruisereiziger
Bestemmingen

MSC Cruises annuleert alle aanlopen in Tunesië zomer 2015  

Volgend op de terreuraanslag van woensdag (18 maart) in het Bardo Nationaal Museum in Tunis heeft MSC Cruises besloten om alle geplande aanlopen in Tunesië met onmiddellijke ingang en voor de gehele zomer 2015 te schrappen in het belang van de veiligheid van gast en bemanning.

Dit heeft effect op 4 van de vloot van 12 schepen van MSC Cruises:

• MSC Splendida zal in plaats van Tunis aanmeren in Valletta, Malta

• MSC Fantasia zal in plaats van Tunis aanmeren in Palma de Mallorca

• MSC Preziosa zal in plaats van Tunis aanmeren in Cagliari, op Sardinië

• MSC Divina zal in plaats van Tunis aanmeren een dag eerder aanmeren in Valetta, Malta en doorvaren naar Corfu, Griekenland

Het uitgebreide culturele aanbod en de stad Tunis was zeer populair bij de bezoekers. MSC Cruises Executive Chairman Pierfrancesco Vago zei: “Helaas heeft de moorddadige actie van de mensen achter deze verwoestende aanval, een verreikende en diep schadelijk effect op het democratische Tunesië en haar haperende economie. Tunesië wordt door de toerist beschouwd als een “no-go” zone op dit moment.”

De veiligheid van de gasten en bemanningsleden is, te allen tijde, prioriteit nummer één bij MSC Cruises en door de aanslag heeft MSC cruises besloten om voorlopig de aanlopen in Tunis te annuleren.

MSC Cruises blijft voortdurend in contact met de relevante ministeries en internationale autoriteiten en verwacht niet dat er de komende tijd aanvullende routeveranderingen nodig zullen zijn.

Mr Vago voegt toe “Tunis is een belangrijke bestemming voor MSC Cruises en we hopen in de toekomst, als de veiligheidssituatie weer normaal is, de routes te herstellen maar tot die tijd zullen wij onze gasten naar alternatieve mediterrane bestemmingen brengen.”

Hij concludeerde: “Ik wil persoonlijk de Tunesische autoriteiten bedanken voor de manier waarop ze deze uitzonderlijk moeilijke situatie hebben aangepakt en ons alle medewerking en support hebben verleend.”

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

One thought on “MSC Cruises annuleert alle aanlopen in Tunesië zomer 2015  

  • Een hele verstandige beslissing van MSC Cruises! Neem aan dat alle andere cruisemaatschappijen volgen.

    De vervangende havens en landen zijn gelukkig nog vrij van terroristen-dreiging en ook daar valt voor de cruise-reiziger nog veel te zien en genieten.
    Hoop het niet, maar vrees dat ook de havens in Turkije binnenkort van de lijst aanloophavens gehaald moeten worden vanwege de ook daar oplopende terreurdreiging door ISIS. (hou de website van Buitenlandse zaken/reisadvies in de gaten)
    Mij zullen ze daar als vakantie/cruiseganger voorlopig zeker niet meer zien. Zelfde geldt voor Egypte en Marokko. Risico’s loop je overal, maar je hoeft het ook niet op te zoeken.

Reacties zijn gesloten.