Cruisereiziger
BestemmingenOngeval

Officiële verklaring MSC Cruises

Op 18 maart lag de MSC Splendida in de haven van La Goulette, Tunis voor haar wekelijkse stop van afvaarten uit het seizoen van 17 december 2014 t/m 15 april 2015. Het schip arriveerde met 3.714 gasten en 1.267 bemanningsleden aan boord.

Wanneer het schip aankomt in Tunis hebben gasten van MSC Cruises de mogelijkheid om het Bardomuseum te bezoeken. Tijdens het bezoek aan het museum zijn een aantal gasten van MSC Cruises gegijzeld tijdens een terroristische aanslag samen met andere gasten van een andere cruiserederij.

MSC Cruises heeft strenge veiligheidsprocedures in gang gezet zodra MSC Cruises te horen kreeg dat een aantal van MSC Cruises’ gasten betrokken zijn tot deze tragedie en het scheepsmanagement opgeroepen tot onmiddellijke intrekking van alle lopende excursies aan wal en alle bussen op te roepen en hun passagiers aan wal terug te brengen naar het schip. De veiligheid aan boord is onmiddellijk verhoogd naar niveau 3, het hoogste niveau van MSC Cruises met als prioriteit nummer één om de veiligheid van alle gasten en bemanningsleden te garanderen.

De bemanning aan boord van de MSC Splendida heeft continu gecoördineerd met lokale, nationale en internationale overheden, alsmede ambassades in Tunis en het grondpersoneel voor een veilige terugkeer van de gasten van het schip aan boord en de situaties in de ziekenhuizen van de stad gemonitoord. Gasten zijn aan boord gehouden en de situatie is continu in de gaten gehouden door middel van informatie uit verschillende bronnen.

In de tussentijd heeft het MSC Cruises’ Crisis Team contact gelegd met het schip in Tunis en is er onmiddellijk hulp verleend aan gasten. MSC Cruises Executive Chairman, Pierfrancesco Vago, zal vanochtend arriveren  in Tunis om hulp en steun te bieden aan de slachtoffers en hun familieleden, alsmede overleg te plegen met de lokale autoriteiten.

Op basis van de mededeling door officiële autoriteiten deelt MSC Cruises u mee, met diepe droefheid, dat op het tijdstip van deze aankondiging 9 gasten van de MSC Splendida zijn omgekomen, twaalf gewond geraakt en zes (twee Spaanse, een Belg, een Engelse, een Franse en een Japanse) nog steeds vermist zijn.. Echter zijn deze cijfers nog steeds onder voorbehoud van wijzigingen, terwijl momenteel men bezig is met officiële identificatie.

Volgens bronnen zou blijken dat de slachtoffers drie van de Japanse nationaliteit zijn, twee Fransen, twee Spaanse en twee Colombianen. De gewonden, waarvan drie Japanse, een Zuid-Afrikaan, een Belg en zeven Franse, worden momenteel behandeld in diverse ziekenhuizen. Ieder van hen worden in persoon bijgestaan ​​door leden van het MSC Cruises’ Crisis Team welke onmiddellijk is afgereisd naar Tunis om steun te bieden.

Na het verkrijgen van toestemming van de bevoegde autoriteiten om de haven van La Goulette te verlaten is de MSC Splendida op weg, zoals oorspronkelijk gepland, naar Barcelona, waar het schip op dit moment wordt verwacht aan te komen om 09:00 op vrijdag 20 maart.

MSC Cruises is ter plaatse met het MSC Cruises Crisis Team om steun te bieden aan de gasten van de MSC Splendida die betrokken waren bij de tragische gebeurtenissen en hulp te bieden daar waar nodig.

MSC Cruises zal continu updates van officiële bevestigde informatie publiceren.

Op dit tragische moment betuigt de MSC Cruises familie haar meest oprechte medeleven aan allen die zijn getroffen door deze tragische gebeurtenis en lijden als gevolg daarvan, in het bijzonder aan de families en vrienden van degenen die hun naasten zijn verloren, alsmede als de gewonden.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)