Koninklijk paar bezoekt energie innovatie bij AIDA Cruises

Koeniglicher Besuch auf der LNG Hybrid Barge Bild Copyright Becker Marine SystemsKoning Willem-Alexander en koningin Maxima hebben vrijdag een conferentie bijgewoond over werelds eerste project om cruiseschepen op een milieuvriendelijke manier te voorzien van energie door het gebruik van LNG (vloeibaar aardgas) terwijl ze aan de kade liggen. Het koninklijk echtpaar bezocht in Hamburg werelds eerste LNG Hybride Barge; een schip dat dichtbij het cruiseschip aanmeert.

“We zijn verheugd om het koninklijk echtpaar te verwelkomen en we waarderen hun interesse in het project zeer,” zegt Michael Ungerer, directeur van  AIDA Cruises. “Nederland heeft een voorlopersrol in het gebruik van vloeibaar aardgas. We zijn ervan overtuigd dat met de komst van de AIDAprima begin 2016 we deze techniek voor de eerste keer kunnen gebruiken in Rotterdam. De AIDAprima wordt het eerste cruiseschip dat uitgerust wordt met een Dual Fuel Engine.”

LNG_Hybrid_Barge
LNG Hybride Barge

De eerste LNG hybride barge van Becker Marine Systems is in Hamburg in gebruik genomen op 18 oktober 2014. Deze zal dit jaar in gebruik worden genomen voor de AIDAsol waarbij electriciteit aan het schip gegeven wordt door LNG – vloeibaar aardgas- om te zetten. Emissies en uitstoot van het cruiseschip worden daarbij aanmerkelijk verminderd.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.