Cruisereiziger
Bestemmingen

Havenbedrijf Amsterdam tekent MoU met Aruba: begeleiding bij cruise infrastructuur

Havenbedrijf Amsterdam N.V. (Port of Amsterdam) heeft met de Arubaanse regering vandaag een Memorandum of Understanding ondertekend om verdere samenwerking mogelijkheden te onderzoeken. Deze MoU werd ondertekend door Dertje Meijer, president-directeur van Havenbedrijf Amsterdam en de minister-president van Aruba Mike Eman.

Aruba heeft een aantrekkelijk ontwikkelings- en vestigingsklimaat. Twee belangrijke economische pijlers van Aruba zijn de logistiek en de toeristische industrie. Circa één miljoen cruisegasten bezoeken per jaar Aruba. Port of Amsterdam International, onderdeel van Havenbedrijf Amsterdam, is gespecialiseerd in het adviseren en begeleiden van modernisering van haven infrastructuur op duurzame wijze en zal samen met Aruba Port Autorithiy (APA) de samenwerkingsmogelijkheden onderzoeken.

Met de MOU is de intentie vastgelegd om samenwerkingsgelijkheden tussen Havenbedrijf Amsterdam en Aruba verder te onderzoeken en te verkennen. Onder het motto port of partnership wil Havenbedrijf Amsterdam kijken waar Aruba behoefte aan heeft en waar zij een rol bij kan spelen. Havenbedrijf Amsterdam president-directeur Dertje Meijer: “Think global, act local is hierbij de leidraad. Aruba ligt strategisch heel gunstig. Dit in combinatie met een goed ontwikkelings- en vestigingsklimaat maakt het land heel aantrekkelijk voor toeristen en internationale investeerders”. De minister-president van Aruba Mike Eman juicht dit soort samenwerkingen toe die passen in zijn visie voor een sociaal en economisch veerkrachtig Aruba dat de gezondheid, geluk en welzijn van de burgers zal verbeteren.

Bron: Persbericht Havenbedrijf Amsterdam

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)