8 nieuwe riviercruise Viking Longships gedoopt in Amsterdam

Doop Viking schepen 2013
Doop Viking schepen 2013

De Amerikaanse rederij Viking River Cruises doopte dinsdag acht gloednieuwe schepen gelijktijdig in Amsterdam. Bij de Neptun Werf in het Duitse Rostock werden op hetzelfde tijdstip vier schepen gedoopt. Viking River Cruises is een grote speler in de riviercruisemarkt en een vaste gast in de Amsterdamse haven. Na de champagneflessen werd er vuurwerk afgestoken en lieten de scheepshoornen zich horen. Doopmoeders waren personeelsleden van Viking.

Twee van de tien schepen zijn speciale schepen die op de Elbe kunnen varen. De overige schepen worden ingezet op de Rijn, Main en Donau. Het totaal aantal schepen in de vloot van Viking River Cruises ligt nu op 60. Directeur Torstein Hagen maakte bekend dat er nog vier meer schepen besteld zijn voor 2016.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.