9 nieuwe cruiseschepen voor Carnival Corporation in periode 2019-2022

cclLogoCarnival Corporation heeft donderdag bekendgemaakt dat het twee strategische memorandums van overeenstemming heeft bereikt voor de bouw van 9 nieuwe cruiseschepen over een periode van 4 jaar van 2019-2022. De overeenkomsten, waarin tevens opties voor extra schepen in de komende jaren zijn meegenomen, zijn onderhevig aan een aantal voorwaarden zoals voldoende financiering.

Zowel het Italiaanse Fincantieri als het Duitse Meyer Werft zullen de cruiseschepen gaan bouwen voor Carnival Corporation. Fincantieri zal op haar werven in Monfalcone en Marghera vijf schepen opleveren en Meyer Werft vier in Papenburg en Turku De nieuwe aanwinsten zullen bestemd zijn voor de traditionele cruisemarkten in Noord-Amerika en Europa, maar ook voor de nieuwe markten zoals China.

Aanvullende informatie over de type cruiseschepen en voor welke van haar 9 cruisemerken deze bestemd zijn zal op een later moment bekend worden gemaakt.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.