Nieuw bezoekerscentrum bij Meyer Werft in Papenburg

Bij de Meyer Werft in het Duitse Papenburg is het bezoekerscentrum in een nieuw jasje gestoken. Sinds november 2014 zijn er op 3500 m3 negen nieuwe tentoonstellingsruimten gemaakt waar moderne scheepsbouw wordt uitgelegd. Bezoekers ontdekken in 2 uur de wereld van een van de grootste scheepsbouwers van Europa. Het bezoek start met een informatieve film en daarna worden bezoekers met een gids door de ruimtes heen geleid.

Elke tentoonstellingsruimte heeft een eigen thema; zoals de werf met een blik op hal 6 waar daadwerkelijk gebouwd wordt. Er wordt uitleg gegeven over de bouwblokken en zijn originele hutten te bewonderen. De rederijen Norwegian Cruise Line, Royal Caribbean, Disney Cruise Line en TUI Cruises laten zien hoe zij hun entertainment en restaurants gestalte hebben gegeven. Bovendien laat een zeekaart precies zien waar alle schepen zich bevinden die door Meyer Werft gebouwd zijn. Tot slot maakt de bezoeker kennis met de Eemstochten en kunnen er souvenirs gekocht worden in de shop.

In de bouwportefeuille van de werf staan momenteel tot en met 2019 vier cruiseschepen voor Norwegian Cruise Line, twee voor Royal Caribbean en twee voor Star Cruises in de planning.

Voor meer informatie over een bezoek aan de Meyer Werft: Papenburg Tourismus GmbH www.papenburg-tourismus.de .

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.