Cruisereiziger
AanmerenBestemmingen

Pireaus ontvangt in 2016 Carnival Vista

Foto @ Carnival Cruise Lines
Foto @ Carnival Cruise Lines

De haven van Piraeus, dichtbij Athene, maakte onlangs in Miami bekend dat de Carnival Vista (133.500 ton, 4000 passagiers) haar thuishaven in Pireaus gaat hebben in de zomer van 2016. Vanaf 24 mei 2016 vaart de Carnival Vista vanaf Pireaus routes door de Middellandse Zee en eindigt daarbij in Barcelona om vervolgens vanuit Barcelona de omgekeerde route naar Piraeus te doen. Gedurende de gehele zomer tot 11 oktober maakt de Vista 8, 10 en 12 daagse cruises waarbij havens in het westelijk en het oostelijk gedeelte van de Middellandse Zee worden bezocht.
De 10 en 12 daagse routes bezoeken Marseille, Livorno, Napels, Civitavecchia, La Valetta (Malta) of Heraklion (Kreta), Rhodos en Izmir. De Vista vertrekt wisselend in Barcelona of Pireaus. De 8-daagse route gaat alleen vanaf Barcelona richting Sardinie, Napels, Civitavecchia, Livorno, Marseille en Palma de Mallorca.

De haven van Pireaus richt zich sinds 2010 op het versterken van de aanlopen van cruiseschepen door de aanleg van nieuwe infrastructuur en het zichtbaar zijn op de vele cruisebeurzen waar ze zich presenteren als haven.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger