Cruisereiziger
RenovatieReparaties & WerfbezoekScrubber

MS Rotterdam op weg naar droogdok Blohm+Voss in Hamburg

MS Rotterdam
MS Rotterdam

Vanmorgenvroeg arriveerde het MS Rotterdam terug aan de Wilhelminakade in Rotterdam van een lange cruise naar Azie. Na het ontschepen van ongeveer 300 passagiers en het plaatsen van o.a. een generator en afvalcontainers op het dek zette kapitein Marco Carsjens even na 10:00 uur koers naar Hamburg voor haar dokbeurt bij Blohm + Voss. Naast de gebruikelijke onderhoudswerkzaamheden zullen er scrubbers worden geplaatst om te voldoen aan de emissiewaarden die door de Europese Unie zijn gesteld.

Het MS Rotterdam verblijft van dinsdag 8 tot maandag 20 april bij Blohm + Voss in Hamburg, waar momenteel ook het cruiseschip Azura van P&O Cruises voor onderhoud ligt. Een dag later keert het opgefrist weer terug in Rotterdam.

Het binnenkomen van het MS Rotterdam in de haven van Hamburg is live te zien via de volgende webcam.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

2 gedachten over “MS Rotterdam op weg naar droogdok Blohm+Voss in Hamburg

  • Volgens mij zit Hans Mateboer op de brug, hij heeft Marco 3 maart afgelost.

  • Dank voor je reactie Dick! We hadden andere info doorgekregen.

Reacties zijn gesloten.