NCL en Carnival Cruise Lines heffen roomservice toeslag

Norwegian Getaway
Norwegian Getaway

Norwegian Cruise Line maakte vorige week bekend dat op de Norwegian Breakaway en de Norwegian Getaway als test een roomservice toeslag gevraagd wordt. De rederij biedt daarbij een vernieuwde menukaart voor roomservice en hanteert een toeslag van 7,95 dollar per hut, uitgezonderd voor de hutten van The Haven en Suites. Het nieuwe menu heeft meer ontbijt-items en meer 24 uurs beschikbare gerechten. Of de toeslag voor meer schepen gaat gelden, is niet bekend. Ook Carnival Cruise Lines start met dezelfde reden een test. Voor een aantal gerechten moet nu betaald worden, bijvoorbeeld sushi, pizza en kippenvleugeltjes. De prijs varieert van 4 tot 7 dollar. Op de menukaart blijven echter ook gratis gerechten zoals sandwiches, salades, desserts en ‘reguliere’ ontbijt items staan. Carnival hoopt met deze slag de kwaliteit van de gerechten en het aantal omhoog te krijgen. Voorlopig start de test op de Carnival Imagination, Carnival Pride en Carnival Conquest.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.