Video: AIDAluna opent cruiseseizoen in IJmuiden

Op Eerste Paasdag is het cruiseseizoen in IJmuiden van start gegaan met de aanloop van het cruiseschip AIDAluna. Omstreeks 13:00 in de middag arriveerde het 2.100 passagiers tellende schip van het Duitse AIDA Cruises bij de Felison Terminal. Het was een dag eerder vertrokken uit Hamburg voor een 5-daagse cruise. De meeste passagiers van de AIDAluna brachten een deel van de dag door in Amsterdam. Om 20:00 uur werd vervolgens weer koers gezet naar de volgende stop, het Engelse Dover. Op 9 en 13 april maakt de AIDAluna weer haar opwachting in IJmuiden. In totaal zullen er dit seizoen meer dan 40 cruiseschepen IJmuiden bezoeken.

RTV Noord-Holland plaatste onderstaande drone-video van Maarten Stoop op haar website.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​