Cruisereiziger
Nieuwe cruiseschepen

Kusmond geschilderd op nieuw cruiseschip AIDAprima

AIDAprima erh舁t KussmundbemalungHet nieuwe cruiseschip van AIDA Cruises, AIDAprima, is op de scheepswerf van Mitsubishi in Nagasaki uitgerust met het handelsmerk van de Duitse rederij, de kusmond. Eind vorige maand begonnen de werkzaamheden aan de boeg van het schip. De glimlach is op elk schip apart geschilderd door kunstenaar Feliks Buttner uit Rostock. Bij de beschildering van de AIDAprima moest specifiek rekening worden gehouden met het nieuwe ontwerp van de boeg, zodat zij haar vertrouwde driedimensionale effect zou behouden.

In totaal werd er 342 liter verf gebruikt in 11 verschillende kleuren. AIDA Cruises was in 1996 de eerste cruisemaatschappij die de boeg van een cruiseschip beschilderde. Bijna twee decennia lang varen de schepen uit de vloot al rond op de oceanen met de glimlach. De AIDAprima (124.500 brutoton, 3.286 passagiers) begint op 1 oktober 2015 vanuit Yokohama haar maiden voyage. Vervolgens zal op 30 april 2016 haar inaugurele seizoen vanuit Hamburg starten met een eerste 7-daagse cruise naar Southampton, Le Havre, Zeebrugge en Rotterdam.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger