Le Lyrial door Fincantieri overgedragen aan Ponant

Zaterdag is op de scheepswerf van Fincantieri in Ancona het nieuwe super luxe cruiseschip Le Lyrial overgedragen aan Ponant. Het nieuwe schip, dat onder de Franse vlag zal gaan varen, is het zusterschip van de L’Austral, Le Boreal en Le Soleal die respectievelijk in mei 2010, april 2011 en juni 2013 in de vaart kwamen.

Le Lyrial (11.000 brutoton) is 142 meter lang en 18 meter breed. Het heeft een capaciteit van 260 passagiers, waarvoor er 122 hutten en (grotere) suites zijn. Dat zijn er 10 minder dan haar zusterschepen. Ze hebben allen zeezicht, waarvan 94% ook een privé-balkon. Le Lyrial zal het hele zomerseizoen cruises gaan maken in de Middellandse Zee. Daarna vertrekt het naar Antarctica.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!