Le Lyrial door Fincantieri overgedragen aan Ponant

Le Lyrial Foto: Ponant
Le Lyrial Foto: Ponant

Zaterdag is op de scheepswerf van Fincantieri in Ancona het nieuwe super luxe cruiseschip Le Lyrial overgedragen aan Ponant. Het nieuwe schip, dat onder de Franse vlag zal gaan varen, is het zusterschip van de L’Austral, Le Boreal en Le Soleal die respectievelijk in mei 2010, april 2011 en juni 2013 in de vaart kwamen. Le Lyrial (11.000 brutoton) is 142 meter lang en 18 meter breed. Het heeft een capaciteit van 260 passagiers, waarvoor er 122 hutten en (grotere) suites zijn. Dat zijn er 10 minder dan haar zusterschepen. Ze hebben allen zeezicht, waarvan 94% ook een prive-balkon. Le Lyrial zal het hele zomerseizoen cruises gaan maken in de Middellandse Zee. Daarna vertrekt het naar Antarctica.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.