Cruisereiziger
Doop

Duitse zwemlegende doopmoeder van Mein Schiff 4

franziska_van_almsick_ist_taufpatin_der_mein_schiff_4_3
Foto @ TUI Cruises

TUI Cruises heeft maandag bekendgemaakt dat de Duitse zwemlegende Franziska van Almsick de doopmoeder wordt van haar nieuwste cruiseschip Mein Schiff 4. Onder het motto ‘De Vierde Dimensie’ zal de 37-jarige voormalige Wereld- en Europees kampioene en meervoudig medaillewinnares op de Olympische Spelen op 5 juni 2015 in Kiel conform de maritieme traditie een champagnefles op de boeg van de Mein Schiff 4 kapot laten slaan. Een spannend moment, zelfs voor een succesvolle oud-zwemster. ‘Ik stond vaak op het podium naast het water, maar om een schip te dopen is ook voor mij heel speciaal’, aldus Van Almsick.

Het vierde cruiseschip en tweede nieuwbouw van TUI Cruises ligt momenteel aan de afbouwpier van de werf van Meyer Turku in Turku. Daar wordt de laatste hand gelegd aan de inrichting van het schip en tegelijkertijd de bemanning worden ingewerkt. Op 8 mei 2015 zal de Mein Schiff 4 gereed zijn, waarna op 18 mei 2015 de eerste testvaarten zullen plaatsvinden. Na de doop vertrekt het op 6 juni 2015 voor de maiden voyage op de Oostzee.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger