Eerste stuk staal gesneden voor Seabourn Encore

Seabourn Encore
Seabourn Encore

Maandag is op de scheepswerf van Fincantieri in het Italiaanse Marghera het eerste stuk staal gesneden voor het nieuwe cruiseschip Seabourn Encore van Seabourn. President van Seabourn Richard Meadows en de directeur van de scheepswerf Antonio Quintano waren aanwezig bij de officiële ceremonie, die de start betekent van de bouw van het schip (40.350 brutoton).

‘Het snijden van het staal voor de Seabourn Encore is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van zowel onze prachtige vloot als het ultra-luxe cruise segment in het algemeen. We kijken ernaar uit om het schip tot stand te zien komen en om onze vloot verder uit te breiden. Dankzij het innovatieve design van Adam D. Tihany’s en het perfecte vakmanschap van Fincantieri wordt Seabourn Encore het mooiste ultra-luxe schip ooit gebouwd’, aldus Meadows.

Ook present tijdens de festiviteiten waren twee bemanningsleden van de Seabourn Legend, de laatste van 3 originele Seabourn schepen die momenteel haar laatste cruise maakt namens Seabourn. Hun aanwezigheid betekende de afsluiting van een hoofdstuk in de geschiedenis van Seabourn maar ook het begin van een nieuw tijdperk met het begin van de bouw van Seabourn Encore.

Via een speciale microsite biedt Seabourn een overzicht van het nieuwe ultra luxe schip. Hier wordt tevens informatie en nieuws over de voortgang gedeeld.

Cruises zijn onder andere boekbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenTravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!