Cruisereiziger
RenovatieReparaties & Werfbezoek

Allure of the Seas in droogdok bij het Spaanse Navantia

allure of the seas
Allure of the Seas

Het grootste cruiseschip Allure of the Seas zal begin mei van dit jaar in Spanje in droogdok gaan bij de scheepswerf van Navantia. De routine-beurt in Cadiz zal bijna 3 weken in beslag nemen. Op 1 mei 2015 arriveert het schip van Royal Caribbean International in Barcelona van een 13-daagse transatlantische cruise vanuit Fort Lauderdale. Op 19 mei 2015 keert het weer terug in de vaart met een 6-daagse cruise door de Middellandse Zee met Barcelona als vertrek- en aankomsthaven. Eind september 2014 werkte het zusje van de Allure of the Seas, Oasis of the Seas, haar reguliere dokbeurt af bij de werf van Keppel & Verolme in Rotterdam.

Het droogdok van de Allure of the Seas maakt onderdeel uit van een nieuwe overeenkomst die de Amerikaanse rederij vrijdag heeft ondertekend met Navantia. Het omvat tevens de renovatie van het cruiseschip Explorer of the Seas die reeds van start is gegaan en reparaties en werkzaamheden aan andere cruiseschepen van de diverse brands van Royal Caribbean Cruises Ltd tot 2017. Beide partijen werken als sinds 2011 samen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!