Cruisereiziger
BouwNieuwe cruiseschepen

Eerste stuk staal voor nieuw Vista klasse schip MSC Meraviglia

meravigliaVandaag is het eerste stuk staal gesneden voor het nieuwe cruiseschip in de Vista klasse, de MSC Meraviglia. Dit betekent “wonder” in het Italiaans. Op de werf van STX in St. Nazaire werd dit bijzondere moment gevierd. Tijdens de ceremonie vertelde Pierfrancesco Vago, Executive Chairman van MSC Cruises, aan de verzamelde pers en hoogwaardigheidsbekleders dat het hypermoderne schip plaats biedt voor 5700 gasten en een bruto tonnage heeft van 167.600.

Het schip zal in mei 2017 worden opgeleverd er kan al vanaf juni 2015 gereserveerd worden voor cruises met dit schip. Zij zal het eerste schip zijn met drie thuishavens: Genua, Marseille en Barcelona. “MSC Meraviglia zal het grootste en meest innovatieve cruiseschip zijn dat ooit gebouwd is door een Europees-gevestigde cruisemaatschappij”, zegt Pierfancesco Vago, Executive Chairman van MSC Cruises. “Wij kozen voor een naam die verwijst naar het gevoel van verwondering en respect wanneer u de verbluffende mogelijkheden van het schip ervaart, die alleen MSC Cruises met haar unieke mediterrane stijl u kan geven. De MSC Meraviglia brengt de industriële kennis van MSC Cruises, een jonge onderneming welke boogt op 300 jaar maritieme traditie en ervaring, samen met de expertise van de meest geavanceerde scheepswerven in de wereld bij elkaar. Vandaag begint de bouw aan een maritiem wonder.”

STX France General Manager, Laurent Castaing voegt toe: ”Sinds maart 2014 hebben meer dan 400 mensen uit verschillende teams onvermoeibaar gewerkt aan de bijzondere kenmerken van dit schip, waardoor ik er zeker van ben dat dit schip een voorbeeld is voor de nieuwe generatie. Dit buitengewone project is het bewijs van de ‘visionaire aanpak’ van MSC Cruises, en wij zijn trots om samen te mogen werken met hen vanwege onze mogelijkheden in innovatie en expertise.” Gianni Onorato, Chief Executive Officer van MSC Cruises : “De ceremonie is onderdeel van het omvangrijke innovatieplan van de organisatie. Het plan dat de capaciteit van de organisatie zal verdubbelen in 2022 door de komst van 7 nieuwe schepen en een totale investering van € 5,1 miljard. Hij voegt eraan toe: ”De MSC Meraviglia zal één van de meest milieuvriendelijke en veiligste schepen zijn maar ook één van de meest geavanceerde schepen op technologisch gebied. Wij zijn verheugd dat toekomstige reizigers over slechts enkele weken hun cruise op dit opmerkelijke schip kunnen reserveren en zo naar  de meest opwindende bestemmingen over de hele wereld zal reizen in uitstekende comfort en stijl.”

Onder de vele mogelijkheden van het schip zullen speciale ‘gecombineerde hutten’ voor gezinnen worden ontworpen, evenals een uitgebreide MSC Yacht Club. Het geheel op zichzelf staande luxe zone op het prestigieuze voordek. De MSC Yacht Club zal worden uitgebreid met duplex suites, een groot solarium, een privé lounge en een restaurant. Het schip zal worden uitgerust met buitengewone mogelijkheden waardoor het ideaal is voor cruises in zomer en winter, waaronder diverse eetgelegenheden en entertainment keuzes, prachtige panoramische ruimtes, een groot theater en een spectaculair pretpark gekoppeld aan een openlucht waterpretpark als ook een promenade bestaande uit 3 dekken.

De MSC Meraviglia zal ook beschikken over een scala van technologische ontwikkelingen, zoals de ‘Near Field Communication’ technologie, waardoor het mogelijk wordt voor gasten om aan boord met behulp van hun cruise-kaart, smartphone of armband, te betalen, toegang krijgen tot hun hut, hun kinderen te vinden door middel van geografische-locaties en nog veel meer. Een ander ontzagwekkend ontwerp is de promenade van het schip, dat zal beschikken over een LED plafond van 480 vierkante meter. De MSC Meraviglia is het eerste schip in bestelling bij STX France waarna nog een identiek schip opgeleverd zal worden in 2019. Daarnaast heeft MSC Cruises nog twee schepen in optie staan voor het Vista project, om geleverd te worden in 2022.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger