Video: Hevige storm houdt Carnival Spirit buiten Sydney

Door een hevige storm die momenteel over de staat New South Wales in Australië raast is het cruiseschip Carnival Spirit voorlopig niet in staat om aan te meren in de haven van Sydney. Door de sterke wind en hoge golven (9 tot 13 meter) hebben de plaatselijke autoriteiten besloten vanwege veiligheidsredenen geen schepen toe te laten.

Het 2.500 passagiers tellende cruiseschip van Carnival Cruise Lines is daardoor genoodzaakt om voor de Australische kust te wachten op betere weersomstandigheden zodat een loods aan boord kan komen. De verwachtingen zijn echter niet gunstig. Mogelijk kan het slechte weer nog 48 uur aanhouden.

De Carnival Spirit, die bezig was aan een 13-daagse cruise naar Nieuw-Caledonie, Vanuata en Fiji, zou door het natuurgeweld lichte beschadigingen hebben opgelopen. Tevens zijn veel passagiers flink zeeziek. Passagiers van de (ingekorte) volgende cruise mogen van de Amerikaanse rederij hun reis kostenloos annuleren.

Zie onderstaande video’s van de omstandigheden van passagiers aan boord van de Carnival Spirit.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.