Cruisereiziger
Riviercruisen

Havenbedrijf Amsterdam en Zaanstad gaan intensiever samenwerken voor riviercruises

Port_of_Amsterdam_logo.svgHavenbedrijf Amsterdam N.V. en de gemeente Zaanstad gaan intensiever samenwerken op het gebied van riviercruise, marketing en acquisitie, en havengeld. Hiermee willen ze bedrijvigheid bevorderen en meer werkgelegenheid aantrekken. De partijen hebben hier een intentieverklaring voor getekend op 22 april 2015.

De riviercruise is een groeiende markt en om deze markt optimaal te faciliteren is een nauwere samenwerking nodig. Toerisme is een belangrijke economische pijler in de regio en optimaal gebruik van de bestaande ligplaatscapaciteit is van belang om toeristenstromen goed te kunnen faciliteren. De afgelopen jaren is het aantal riviercruises in Amsterdam verder toegenomen. In de periode van 2012 tot en met 2014 is het aantal riviercruisecalls van 1382 naar 1685 gestegen en het aantal passagiers van ruim 321.000 naar ruim 430.000 gegroeid. De riviercruise vertegenwoordigt een economische waarde van circa 35 miljoen euro in de zin van bestedingen van passagiers in de regio. Gemeente Zaanstad heeft de ambitie om meer riviercruises aan te trekken. De Zaanse schans is met 1,6 miljoen bezoekers per jaar een belangrijke trekpleister en ook het centrum van Zaandam is een aantrekkelijke locatie voor toeristen.

Koen Overtoom, Operationeel directeur Havenbedrijf Amsterdam: “Samenwerking is cruciaal voor het succes van de havens in de regio. Alleen daardoor kunnen we onze gezamenlijke groei en ambitie realiseren. Wij zijn blij onze samenwerking met de gemeente Zaanstad te kunnen intensiveren. Dit is een positief signaal naar onze klanten in de regio.”

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)