Cruisereiziger
AanmerenBestemmingen

Antarctica toerisme daalde afgelopen winter

National Geographic Explorer
National Geographic Explorer – copyright Lindblad

De Internationale organisatie van Antarctica Tour aanbieders (IAATO) laat deze week weten tijdens hun jaarcongres in Rotterdam dat het aantal toeristen in het Antarctica gebied afgelopen jaar is afgenomen. Toeristen bezoeken het gebied vaak vanuit Ushuaia meestal tussen november en maart. Zij doen dit per vliegtuig of per cruiseschip. In totaal zijn vorig seizoen 36.702 reizigers in het gebied geweest. De IAATO hoopt volgende jaar meer dan 40.000 bezoekers naar het poolgebied te brengen, hoofdzakelijk door meer cruiseschepen. In de winter van 2007-2008 was de piek van bezoekers naar het gebied, met 46.265 bezoekers. Overigens gaat driekwart van de passagiers aan land. Nederlanders vormen daarvan 2,5%. Cruiseschepen met minder dan 500 passagiers vormen het meest populaire (73%) transportmiddel.  Een kwart ging niet aan land omdat zij op een cruise-only schip meegingen.

De IAATO komt deze week tot 30 april bij elkaar om te overleggen hoe zij verantwoord en mileu-vriendelijke reizen kunnen blijven aanbieden naar Antarctica.

Marlynda Elstgeest, voorzitter van de Chair of the IAATO Executive Committee: “De leden van IAATO komen elk jaar samen om de procedures, uitdagingen en taken te evalueren en te bepalen. Ook zijn vertegenwoordigers van stichtingen uitgenodigd die zich om het welzijn van het gebied bekommeren.” Leden van de IAATO zijn verplicht om zich te houden aan het Antarctic Treaty System met regels over het varen met schepen minder dan 500 passagiers en het ervoor zorgen dat er maar één schip voor anker gaat per landbezoek.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger