Feestelijke aftrap nieuw trainingscentrum Carnival Corporation in Almere

CSMART CAMPUSVanuit de nieuwe locatie in DUIN, Almere Poort, zal Carnival Corporation jaarlijks zo’n 6.000 maritieme en technische officieren van cruiseschepen opleiden. Donderdag 30 april is feestelijk stilgestaan bij de bijzondere samenwerking tussen de betrokken partijen en de start van de bouw van het hypermoderne trainingscentrum. De bouw van het trainingscentrum is inmiddels in volle gang en wordt volgens planning in juli 2016 opgeleverd. Carnival Corporation is de moedermaatschappij van negen mondiaal opererende cruiserederijen.

Het nieuwe trainingscentrum in DUIN, Almere Poort bevindt zich op een strategische ligging; zeer goed ontsloten vanaf de A6, het spoor en op korte afstand van Amsterdam, Schiphol en daarmee de rest van de wereld. Bovendien past de ontwikkeling bij de plannen voor DUIN, waar een nieuw duinlandschap, een boulevard en het bestaande strand en jachthaven een bijzondere ambiance vormen. Het nieuwe trainingscentrum, direct aan het Almeerderstrand met uitzicht over het IJmeer, is ontworpen door architectenbureau Paul de Ruiter en wordt gebouwd door Dura Vermeer.

Center for Simulator Maritime Training

Carnival heeft voor Almere gekozen, na ook andere locaties in de wereld te hebben overwogen. In plan DUIN vormt het Center for Simulator Maritime Training (C-SMART) de eerste ontwikkeling aan de nieuwe boulevard. De eerste fase van het complex bestaat uit vier ‘full mission bridge & engine simulators’, leslokalen en kantoren. Daarnaast komt er een accommodatie voor instructeurs en bezoekende officieren met ca. 200 kamers. Het is een grote stap voorwaarts in de groeiende focus van Carnival op professionele maritieme training. De nieuwe vestiging biedt meer capaciteit, de nieuwste technologie en een inspirerende werkomgeving.

Economische Impuls Almere en regio

De economische impact voor Almere en de regio is significant. Voor de bouw van de trainingsfaciliteit alleen al investeert Carnival 70 miljoen euro voor onder meer aankoop van grond, de bouw van de trainingsfaciliteit en de hotelaccommodatie. Bij de bouw en inrichting wordt gebruik gemaakt van een groot aantal bedrijven uit heel Nederland.

Wanneer de nieuwe trainingsfaciliteit C-Smart haar deuren opent in de zomer van 2016, verwacht Carnival te starten met 50 fulltime en 15 parttime medewerkers. Dit loopt de komende jaren op tot ruim 200 arbeidsplaatsen. Jaarlijks zullen er bij C-SMART ongeveer 6.000 maritime en technische officieren worden opgeleid. Dit betekent dat er iedere week van over de gehele wereld ruim 120 officieren voor een opleiding naar Duin, Almere Poort komen. De activiteiten van C-SMART zijn jaarlijks goed voor een bijdrage van ongeveer 17,5 miljoen euro aan de lokale en Amsterdamse regionale economie.

Bron: Persbericht Gemeente Almere

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)