Cruisereiziger
Ongeval

Costa Concordia laatste keer verplaatst voor ontmanteling

costa concordia
Costa Concordia

Negen en halve maand nadat de Costa Concordia is aangekomen in Genua, is het schip voor de laatste keer naar een andere plek gesleept. Vanaf juli 2014 heeft men het schip gestript aan de binnenzijde zodat het schip nu 5700 ton lichter weegt door het verwijderen van de meubels. Dit was nodig om het schip meer te laten drijven. De laatste fase van de ontmanteling vindt plaats in een dok Molo ex Superbacino, op ongeveer 16 km van Genua. In het dok daar wordt 55.ooo ton aan ijzer en 2000 ton aan koper ontmanteld. Voor de laatste fase wordt het schip in een droogdok gebracht. 

De Costa Concordia verongelukte in januari 2012 bi het eiland Giglio waarbij 32 mensen het leven lieten. In september 2013 lukte het om het schip rechtop te zetten waarna het in juli 2014 naar Genua werd gesleept.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

One thought on “Costa Concordia laatste keer verplaatst voor ontmanteling

  • het was een flinke klap voor de cruise wereld! angst heb ik niet, er stort ook wel eens een vliegtuig naar beneden, we stappen nog rustig in een auto terwijl er iedere dag mensen sterven door auto ongelukken, als je angst hebt moet je in je bed blijven liggen. Daar is helemaal niets aan!

Reacties zijn gesloten.