Cruisereiziger
AanmerenBestemmingenOngeval

Norwegian Dawn vastgelopen en losgekomen bij Bermuda

Norwegian DawnOp dinsdag 19 mei 2015 is de Norwegian Dawn aan de grond vastgelopen bij Bermuda. Bij het vertrek van het schip rond vijf uur ‘s middags was er een tijdelijke storing aan de motoren en defect aan het stuursysteem, dat er voor zorgde dat het schip uit koers liep. Daarbij raakte het cruiseschip de grond. Alle gasten en personeel zijn veilig.

Met hoog water is het schip ‘s avonds losgekomen en is het naar een nabijgelegen ankerplek gebracht waar het de afgelopen nacht is gebleven. Vanaf zeven uur woensdagmorgen ligt het schip bij de kade Heritage Wharf in Bermuda. De scheepsofficieren, technici en een onafhankelijk duikteam doen momenteel onderzoek naar de staat van het schip. Passagiers zijn nog aan boord en kunnen van alle faciliteiten gebruik maken. Ook mogen zijn van het schip om van het eiland te genieten.

De Norwegian Dawn was onderweg op een achtdaagse cruise van Boston naar Bermuda met 2.443 passagiers en 1.059 personeelsleden. Het vertrok vrijdag 15 mei en is 3 dagen en 2 nachten in Bermuda gebleven.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger