AIDAbella eerste cruiseschip bij nieuwe cruiseterminal Hamburg Steinwerder

De AIDAbella van AIDA Cruises had zaterdagochtend een primeur door als eerste cruiseschip aan te meren bij het nieuw gebouwde Cruise Center Steinwerder in Hamburg. Het moderne complex op de Kronprinzkai in het hart van de haven wordt op 9 juni als derde cruiseterminal van de Hanzestad officieel geopend. De terminal doorstond haar eerste praktische test met het verwerken van 4.800 gasten die de AIAbella verlieten danwel aan boord kwamen. Aan het einde van de middag vertrekt het cruiseschip weer voor een volgende West-Europese cruise die o.a. Amsterdam aandoet. Dit cruiseseizoen zal de AIDAbella nog 21 keer de nieuwe Cruise Center Steinwerder aandoen.

De nieuwe terminal heeft een totale oppervlakte van 9.000 vierkante meter met twee aparte gebouwen waar zowel aankomende als vertrekkende passagiers ontvangen kunnen worden. De Kronprinzkai in Steinwerder is geschikt gemaakt om moderne cruiseschepen met een diepgang tot 13 meter te verwelkomen (o.a. de nieuwe AIDAprima vanaf april 2016). Een nieuwe dienst die wordt aangeboden is de AIDA valet parking, waarbij je je auto en bagage nabij de terminal kunt afgeven aan AIDA medewerkers die de auto naar een bewaakte parkeerplaats brengen. Via een shuttle bereik je het cruiseschip. Na de cruise staat de auto vervolgens weer in de buurt klaar.

Cruises van AIDAbella zijn boekbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!