Cruisereiziger
BestemmingenRenovatieReparaties & Werfbezoek

Europa debuut voor Allure of the Seas met vernieuwingen

Allure of the Seas
Allure of the Seas

Het grootste cruiseschip ter wereld, de Allure of the Seas, start het eerste Europese seizoen met nieuwe restaurants, nieuwe suites en hutten, en vernieuwde winkels. Na een verblijf van 18 dagen in het droogdok van Navantia in het Spaanse Cadiz is het schip onderweg op haar eerste 8-daagse Middellandse Zee cruise van en naar Barcelona.

In het dok heeft de Allure allereerst een aantal nieuwe specialiteitenrestaurants ontvangen. In Izumi Hibachi & Sushi kunnen gasten genieten van de Japanse keuken middels een Teppanyaki menu en suhsi en sashimi. In de nieuwe Sabor Taqueria & Tequila Bar op de Boardwalk, de openlucht promenade. vindt je op de menukaart een aantal authentieke en modernere Mexicaanse gerechten, waaronder guacamole die aan tafel bereid wordt. Op de drankkaart staan tequila’s, mezcal en Mexicaans bier, Sangria’s en aan tafel gemixte margarita’s. Tot slot is er voor Suite-gasten en voor leden van het Crown & Anchor Society (de hoogste graad) exclusief een restaurant beschikbaar, de Coastal Kitchen. Daarnaast bestonden op het schip onder andere al een Italiaans restaurant, Giovanni’s Table en het luxe 150 Central Park.

Tijdens de routinebeurt zijn ook 10 nieuwe suites gecreëerd, elk met uitzicht op zee danwel op het AquaTheater en de Boardwalk. Deze zijn te verdelen in twee Royal Suites, zes Grand Suites en twee Royal Family Suites die plaats bieden aan maximaal 6 gasten. Suite-gasten hebben exclusief toegang tot de Suite Lounge, waarin je goed zicht op zee of de havens die worden aangedaan, de Sun Deck Lounge met comfortabele lounge-meubels en prive-service zoals de reeds genoemde Coastal Kitchen, waar kan worden ontbeten, geluncht en gedineerd in Mediterraanse sferen.

Ten slotte is het winkelaanbod aan boord van de Allure uitgebreid. De  modewinkels Kate Spade New York en Michael Kors maken hun opwachting op de Royal Promenade, aangevuld met de populaire winkel in lederwaren Coach. Daarnaast is een ruime selectie aan sieraden en horloges te verkrijgen bij het nieuwe Regalia in the Park, een belastingvrije winkel in het Central Park gebied.

Na het cruiseseizoen in de Middellandse Zee keert de Allure of the Seas terug naar Fort Lauderdale, Florida, waar het vanaf november 8-daagse cruises gaat maken naar het westelijk- en oostelijk gedeelte van de Caribbean.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger